Junior Workshops

Шевове и възли

Да заповядат бъдещите хирурзи!

Психиатрия

“Всеки луд с номера си”, както е казал народът, тази работилница ни запознава с основните заболявания от голямата психиатрия и ни учи да се ориентираме в тях, като на фокус е човешката психология зад болестта.

Онкология

Може да е месецът на Скорпионите, но на тази работилница ще си говорим за рак! Често заклеймен като тема табу, ние ще се постараем да отговорим на всички Ваши въпроси относно онкологичните заболявания и да Ви покажем, че въпреки че щипе, ракът невинаги е толкова страшен!

Снемане на зъбен отпечатък

Всеки иска да има перфектната усмивка, но как всъщност изглежда тя? Елате на тази работилница, за да видите Вашата, като направите собствена гипсова отливка на зъбите си!

Композитни възстановявания на зъби

Ако всеки път като сядате на зъболекарския стол се чудите не колко ще Ви боли, а какво точно прави зъболекарят, то сте на правилното място! Време е да разбулим мистериите около зъболечението с работилницата “Композитни възстановявания на зъби”!

Реанимация

Решили сте да следвате медицина, след като сте видяли в някой филм как доктор спасява човешки живот, пробивайки гърлото му с химикал? Нашият “Отряд за бързо реагиране” ще Ви каже защо това става само по филмите и какво всъщност трябва да направим в спешни ситуации, изискващи незабавна намеса!

ЕКГ

От олимпийски атлет до разбито сърце, тук ще се научите да разчитате едно от най-ключовите изследвания в практиката на всеки лекар!

Снемане на анамнеза

“Който търси, намира” е основният принцип, към който трябва да се придържа един лекар. А неговата работа винаги започва със снемането на анамнеза – един детективски разпит, който проведен добре, ви отвежда право при диагнозата.

Ендокринология

Всеки от нас са го “удряли хормоните” – какво обаче се случва, когато ни ударят по-силно, отколкото можем да понесем? Заповядайте на работилницата по Ендокринология, за да разберете!

Спешна помощ

Всеки иска да е първи, но когато става дума за живот и смърт първият винаги трябва да е подготвен и готов за действие. Тук ще се научите да реагирате бързо и адекватно на различни спешни медицински случаи. 3,2,1… GO!

Физиология на мускулите

Всички ние се движим, но знаете ли всъщност как става това? Този уъркшоп ще ви въведе в основите на една от най-основните наши функции!

Цитология и хистология

Всички знаем, че организмът е изграден от огромен брой клетки. Не всички обаче сме се замисляли как всъщност изглеждат различните клетки, които ни съставят. Ако искате да разберете приликите и разликите в устройството на нашите тъкани, то не пропускайте работилницата по Цитология и хистология, която се провежда в една от най-модерните зали в Медицинския университет!

Остеология

Кости, кости и пак кости. В работилницата “Остеология” ще се докоснете до всяка една от 206-те кости във вашето тяло, като ще имате възможност да разгледате и музея на Анатомичната катедра на МУ-София.

Паразитология

Знаете ли, че заразените с токсоплазма мишки, губят страха си и дори сами търсят котки? Чували ли сте за тении, които са толкова големи, че могат да запушат целите ни черва? Ако искате да научите още интересни факти за просто устроените, но изключително опасни за човека паразити, и да имате възможността да ги видите, то се запишете на работилницата по Паразитология!

Микробиология

Чудили ли сте се как се виждат бактериите под микроскоп? Искате да качите в Инстаграм колко яко изглеждат спорите, които сте оцветили собственоръчно? Ако отговорът Ви на тези въпроси е да, то работилницата по Микробиология е точно за Вас!

Антиоксиданти

Всички жени обичат козметиката, особено тази, която съдържа антиоксиданти. Какво всъщност представляват те, защо са толкова полезни и как можем да си ги набавим, без да плаче банковата ни сметка – тези и още много въпроси ще бъдат отговорени на работилницата Антиоксиданти, където ще имате възможността да изследвате някои от най-популярните антиоксиданти с помощта на специфични уреди, които най-вероятно никога досега не сте виждали!

Химия

Писнало Ви е да решавате задачи на дъската, вместо да правите опити? Искате да се почувствате като Хари Потър, забърквайки някоя цветна отвара? Тогава яхвайте метлата и право към работилницата по Химия!

Еритроцитът – носител на идентичност и несъвместимост

Знаете ли коя кръвна група сте? Не знаете?! Елате и заедно ще разберем! Знаете. Елате и ще си говорим как малкият еритроцит може да направи големи бели и как медицината е успяла да овладее природата му. Аз и моите еритроцити очакваме вас и вашите еритроцити на уъркшопа биология!

SurgeryTour

Във всяка болница си има ред, дори в тази на доктор Хаус. Ако искате да видите как е организирано едно истинско хирургично отделение, то със сигурност се запишете на работилницата Surgery tour! Ако имате късмет, дори може да влезете в операционната!

Генетика

Елате на тази работилница, ако искате да разкриете тайните на наследствеността!

Add address